top of page

Genieten van het moois in de omgeving

Er is heel veel te zien en te doen in de omgeving van de boshuisjes Drenthe. Hieronder staan enkele tips genoemd. In de huisjes ligt ook allerlei foldermateriaal, een kaart van de omgeving en ligt een boekje met allerlei tips om te doen van de gasten die zijn geweest. Leuk om te lezen en ideeën op te doen.

Wandelen en fietsen

De huisjes liggen in één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het Drents-Friese Wold is zeer gevarieerd met grote bossen, uitgestrekte zandvlaktes, heide en meren.  Vanaf de boshuisjes  loop- en fiets je zo het natuurgebied in. In totaal is er ruim 130 km aan wandeltochten en de mogelijkheid aan fietsroutes is enorm. Leuke sites om je voor te bereiden zijn:
Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Drenthe.nl en met de knooppunten van de ANWB kun je zelf je eigen fietsroute bepalen.

IMG_2847.jpg
Boshuisje Wateren - verdwalen in de grote bostuin.JPG

Op pad met de kinderen

Voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten om samen te doen in de omgeving. Ga bijvoorbeeld naar het belevingspad bij Hoogersmilde, zwemmen in één van de bosbaden (o.a. Bosbad Vledder), naar een klimpark en de Bosberg uitkijktoren in Appelscha, the nature game doen op je smartphone in het Dwingelerveld. In Assen zit een grote bioscoop en in Vledder kun je bowlen. Of wat dacht je van fruit plukken bij de Struikrover? En na een wandeling in Dwingeloo kun je met de kinderen neerstrijken bij de Bospub, waar voor de kleintjes ook een speeltuin is en heerlijke pannenkoeken.

Bezienswaardigheden

Het wereld erfgoed van Drenthe is heel bijzonder. De collecties in het Drents Museum in Assen, het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de Koloniën van Weldadigheid, de hunebedden en de Hondsrug UNESCO Global Geopark zijn allen onvervangbaar.

Ook kun je naar het Shakespeare openlucht theater (bestel op tijd je kaarten), diverse musea, hunebedden en de mooie brinkdorpen in de omgeving zoals Diever en Dwingeloo.

hunebed 2.PNG
IMG_3002.jpg

Op pad met de hond

Voor honden zijn er diverse losloopgebieden in de buurt zoals de natte neuzenroute bij Hoogersmilde en Appelscha en het losloopgebied bij Diever. Zwemmen kan in de spartelvijver boven het Canada.

 

Lees de blog van woefwelkom over de mogelijkheden.

bottom of page