To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Activiteiten in de omgeving

Er is heel veel te zien en te doen in de omgeving van de boshuisjes Drenthe. Hieronder staan enkele tips genoemd. In de huisjes ligt ook allerlei foldermateriaal, een kaart van de omgeving en ligt een boekje met allerlei tips om te doen van de gasten die zijn geweest. Leuk om te lezen en ideeën op te doen.

 

Om je vooraf voor te bereiden hieronder al wat linkjes. De site van Drenthe.nl bevat veel informatie, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten ook voor het wandelen en fietsen en kidsproof voor activiteiten met kinderen.

Wandelen en fietsen rondom de Boshuisjes Drenthe

De huisjes liggen in één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het Drents-Friese Wold is zeer gevarieerd met grote bossen, uitgestrekte zandvlaktes, heide en meren.  Vanaf de boshuisjes  loop- en fiets je zo de bossen in en heide op v. In totaal is er ruim 130 km aan wandeltochten en de mogelijkheid aan fietsroutes is enorm. Je kunt je voorbereiden via de site van o.a. Staatsbosbeheer en met de knooppunten van de ANWB kun je zelf je eigen fietsroute bepalen. Naast deze activiteiten kun je naar diverse musea en de mooie brinkdorpen in de omgeving zoals Diever en Dwingeloo.

Wandelen met de hond

Voor honden zijn er diverse losloopgebieden in de buurt zoals de natte neuzenroute bij Hoogersmilde en Appelscha en de spartelvijver boven het Canada meer is ook heel geliefd bij deze viervoeters. Lees de blog van woefwelkom over de mogelijkheden.

Activiteiten voor een weekendje weg of vakantie met kinderen

Voor kinderen is er het belevingspad bij Hoogersmilde, speeltuinen,  bosbaden (o.a. Bosbad Vledder) en klimparken (Appelscha). In Assen zit een grote bioscoop en in Vledder kun je bowlen. En na een wandeling in Dwingeloo kun je met de kinderen neerstrijken bij de Bospub, waar voor de kleintjes ook een speeltuin is en heerlijke pannenkoeken.

Cultuur en bezienswaardigheden

 Naast deze activiteiten kun je naar diverse musea en de mooie brinkdorpen in de omgeving zoals Diever en Dwingeloo
 

Het wereld erfgoed van Drenthe is heel bijzonder. De collecties in het Drents Museum in Assen, het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de Koloniën van Weldadigheid, de hunebedden en de Hondsrug UNESCO Global Geopark zijn allen onvervangbaar.