top of page

Genieten van het moois in de omgeving

Er is heel veel te zien en te doen in de omgeving van de boshuisjes Drenthe. Hieronder staan enkele tips genoemd. In de huisjes ligt ook allerlei foldermateriaal, een kaart van de omgeving en ligt een boekje met allerlei tips om te doen van de gasten die zijn geweest. Leuk om te lezen en ideeën op te doen.

Wandelen en fietsen

De huisjes liggen in één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is zeer gevarieerd met grote bossen, uitgestrekte zandvlaktes, heide en meren.  Vanaf de boshuisjes  loop- en fiets je zo het natuurgebied in. In totaal is er ruim 130 km aan wandeltochten en de mogelijkheid aan fietsroutes is enorm. Leuke sites om je voor te bereiden zijn:
Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Drenthe.nl, evenementen Westerveld en met de knooppunten van de ANWB kun je zelf je eigen fietsroute bepalen.

IMG_2847.jpg
Boshuisje Wateren - verdwalen in de grote bostuin.JPG

Op pad met de kinderen

Voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten om samen te doen in de omgeving. Ga bijvoorbeeld naar het belevingspad bij Hoogersmilde, zwemmen in één van de bosbaden (o.a. Bosbad Vledder), naar een klimpark en de Bosberg uitkijktoren in Appelscha, the nature game doen op je smartphone in het Dwingelerveld. In Assen zit een grote bioscoop en in Vledder kun je bowlen. Of wat dacht je van fruit plukken bij de Struikrover? En na een wandeling in Dwingeloo kun je met de kinderen neerstrijken bij De Bospub, waar voor de kleintjes ook een speeltuin is en heerlijke pannenkoeken.

Bezienswaardigheden

Het wereld erfgoed van Drenthe is heel bijzonder. De collecties in het Drents Museum in Assen, het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de Koloniën van Weldadigheid, de hunebedden en de Hondsrug UNESCO Global Geopark zijn allen onvervangbaar.

Ook kun je naar het Shakespeare openlucht theater (bestel op tijd je kaarten), diverse musea, hunebedden en de mooie brinkdorpen in de omgeving zoals Diever en Dwingeloo.

hunebed 2.PNG
IMG_3002.jpg

Op pad met de hond

Voor honden zijn er diverse losloopgebieden in de buurt zoals de natte neuzenroute bij Appelscha, De Noordelijke Veldhuizenwandeling (4km) bij Hoogersmilde en het losloopgebied rechts boven Diever. Zwemmen kan in de spartelvijver boven het Canadameer.

Folder Staatbosbeheer losloopgebieden.

 

Lees de blog van woefwelkom over de mogelijkheden.

Uit eten, lekker eten

In de verschillende dorpen rond het Drents-Friese wold zijn allerlei leuke en lekkere eetgelegenheden. Hier een kleine greep uit het aanbod:

De Bospub in Dwingeloo - een gezellig bar/restaurant voor na een wandeling in het bos met speeltuintje voor de kleintjes, heerlijk terras en goede gerechten.

De eigenaren van Villa Blauwhemel tegenover het Shakespearetheater hebben een nieuw restaurant geopend 'Posten' in Frederiksoord  waar ze hun nordic cuisine voortzetten.

Bij Onder de Eiken in Dwingeloo zit je zomers heerlijk in de tuin en in de winter gezellig binnen in de oude boerderij. o.a. wild op het menu.

Herberg Het Volle Leven net tussen Oude Willem en Appelscha is een vegetarisch restaurant met grote tuin. Een begrip in de omgeving: op tijd reserveren.

Restaurant De Sluiswachter in Dieversluis ligt op een prachtige locatie aan de Drentse Hoofdvaart. Verrassingsmenu van de chef 2-5 gangen, op zondag high thea. 

Wil je thuis eten, en niet koken. Bestel dan sushi bij Vera Sushi

IJS 

Smaak - Diever  & Fanelli's - Dwingeloo

 

PANNENKOEKEN

Herberg Het Wilde Hof - Vledder

De Bospub - Dwingeloo

moestuin
bottom of page