top of page

FAQ

Hieronder antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur ons een bericht met je vraag  

Kan ik parkeren bij de boshuisjes?

Jazeker, er passen bij elk huisje 2 auto's op de oprit en bij de Eco Bosvilla zeker 4 en in de berm ook nog meer.

Is het huisje bereikbaar met het OV?

Via het treinstation Meppel kun je een speciale OV taxi bestellen die je naar het huisje brengt en weer terug naar Meppel.

 

Is er vuurwerk met Oud en Nieuw rondom de huisjes?

Nee, alle gebieden waar de boshuisjes liggen zijn vuurwerkvrij. Er zijn ook weinig woonhuizen in de omgeving. In de verte hoor je wel wat karbiet.

Wat zijn de incheck en uitchecktijden?

Voor Boshuisje Wateren kun je om 15:00 uur inchecken en dien je voor 10:00 uur uit te checken.

Voor de andere boshuisjes kun je om 15:30 uur inchecken en dien je voor 10:30 uur uit te checken.

Op welke afstand zit een supermarkt?

Er zitten o.a. supermarkten in Vledder, Diever en Dwingeloo. Je kunt ook een bezorgdienst bestellen. Als je op Google maps de plaats van het boshuis intikt en vervolgens supermarkt, zie je ze heel overzichtelijk op de kaart.

Is er een houtkachel?

Alle boshuisjes hebben een buitenkachel. Bij Boshuisje Wateren en Boshuisje Doldersum ligt hout om te gebruiken. Bij Boshuisje De Eekhoorn en Boshuisje Oude Willem zelf even halen bij bijvoorbeeld een supermarkt. We hebben bewust geen houtkachel in de huisjes. Deze zijn te vervuilend voor het milieu. Om deze reden hebben we ook geen hottub.  Als er een methode komt waarbij je regenwater verantwoord kunt gebruiken voor een hottub dan zijn wij zeker geïnteresseerd. 

Kunnen we onze fietsen beschut stallen?

Alle boshuisjes hebben een schuur of afdak waar je de fietsen veilig kunt stallen. 

 

Is de internet verbinding snel en goed genoeg om te kunnen werken?

De internetverbinding is heel snel. Boshuisje Wateren en de Eekhoorn hebben glasvezel. De de andere twee een hele snelle KPN verbinding (5 Mbit/s upload en 50 Mbit/s download). Prima voor een workation of als je vrijdag alvast met je weekend wil beginnen en nog even een videocall doet vanuit het huis.  Ook Netflix e.d. kijken gaat prima.


Zijn de boshuisjes kindvriendelijk?
Boshuisje Wateren heeft een kinderhekje bij de trap. De andere huizen hebben geen verdiepingen. In elk huisje is een Prénatal Baby bedje, met Prénatal matras en een molton en hoeslaken en natuurlijk een kinderstoel. Verder is er kinderspeelgoed en zijn de gevaarlijke schoonmaakspullen hoog opgeborgen. Er zit geen kinderbeveiliging op de stopcontacten of de schoonmaakkast. 


Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?
Deze kun je hier lezen.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

In geval van annulering meer dan 6 weken voor aanvang door huurder of verhuurder van het verblijf zal 100% van de aanbetaling worden geretourneerd. Indien de huurder annuleert rekenen we 35,- euro administratiekosten. Bij een annulering binnen de termijn van 6 weken zal geen restitutie plaatsvinden. Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Hoe kan ik de boeking betalen?

Betaling kan alleen via een directe bankoverschrijving.

Wanneer betaal ik de boeking?
Bij de boeking betaal je 50% aan en is de reservering definitief. 6 weken voor aankomst betaal je de resterende 50%.

Zijn honden welkom?

Honden zijn van harte welkom! Het aantal honden moet wel passen bij het huisje, twijfel je overleg even met ons. We vragen alle gasten om voor vertrek heel goed de tuin na te lopen en evt. kuilen en andere verrassingen op te ruimen, de huizen worden extra goed schoongemaakt.  

Zijn de tuinen omheind en kan mijn hond los lopen in de tuin?

 • Boshuisje Doldersum is volledig omheind met een hek van 70 - 90 cm.

 • Boshuisje Oude Willem is 3/4 omheind met een hek van 65 cm en een diepe greppel aan de achterkant. Er is een schapennet beschikbaar van 90 cm met stevige dubbele pennen om dat af te zetten. 

 • Boshuisje De Eekhoorn in Doldersum is niet omheind. Delen van de tuin hebben wel een takkenwal. Er is een stevig schapennet beschikbaar van 90 cm hoog en 25 meter lang met stevige dubbele pennen om een deel van de tuin af te zetten.

 • Boshuisje Wateren is niet omheind. Delen van de tuin hebben wel een takkenwal of schutting. Er is een stevig schapennet beschikbaar van 90 cm hoog en 25 meter lang met stevige dubbele pennen om een deel van de tuin af te zetten. 

Je kunt ook heel goed een lange lijn gebruiken en die vastmaken aan en boom. Dit doen ook gasten regelmatig. Dan kunnen de honden lekker scharrelen in de tuin zonder dat ze eruit lopen. 

Wat zijn de huisregels?

 • Geen feestjes en luid gepraat in de tuin na 22.00

 • Honden niet in de slaapkamers. Springt je hond op de bank, neem dan plaids mee

 • Gasten laten het huis achter zoals ze het hebben aangetroffen 

 • Is er iets kapot of beschadigd dan wordt het gemeld aan ons

 • Gasten met honden lopen voor vertrek het huis en de tuin goed na, zodat gasten erna geen weet hebben dat er honden zijn geweest

 • Opladen van auto's wordt vooraf gemeld en achteraf verrekend

 • Overmatig gasverbruik door de verwarming onnodig aan te laten wordt achteraf verrekend. Hiervoor kijken we naar het gemiddeld verbruik van gasten in bepaalde periodes en de temperatuur buiten.

Zolang dit goed gaat rekenen we geen borg. 

Waar zijn de dekbedden van gemaakt?

Alleen Boshuisje Doldersum heeft donzen dekbedden. 


Kan ik de serre bij Boshuisje Oude Willem in alle jaargetijden gebruiken?

De serre van Boshuisje Oude Willem is te gebruiken van het voorjaar tot het najaar bij warmer weer. De serre warmt snel op door de zon. De serre is niet geschikt om lang te verwarmen met de verwarming. Dit geeft een enorm gasverbruik, aangezien het niet geïsoleerd is. 

 

Wat voor koffiemachines zijn er?

Elk huisje heeft een filterkoffie apparaat en een Nespresso apparaat met een losse Nespresso melkopschuimer.


Kan ik een bericht ontvangen bij een annulering?
Ja dat kan, laat je email even achter in het emailveld. 

En bij een last minute? 

Last minutes communiceren we via Facebook en Instagram.  

 

Mis je een vraag en antwoord, laat het ons weten, dan voegen we het toe.

bottom of page